Nieuwe cv-ketel

BESPAREN OP ENERGIEKOSTEN

De meest voorkomende renovatie aan de verwarming is het vervangen van de cv-ketel. Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. De moderne generatie CV-toestellen zorgen voor een behoorlijke rendementsverbetering. Investeren hierin voorziet, naast comfortverbetering, in een besparing op uw energiekosten. Slimme eigenaren van installaties gaan tijdig over tot vervanging vóórdat de kosten ten gevolge van storingen sterk oplopen.

 

Het gehele jaar kunt u bij ons terecht voor de vervanging van uw cv-ketel. Het voorjaar en de zomer zijn uitstekende periodes om tot vervanging over te gaan. Zo zit u niet in de kou en is er gelegenheid om uw installatie alle aandacht te geven. Het is zinvol gelijktijdig uw volledige installatie te optimaliseren en, waar gewenst, bijvoorbeeld de radiatoren te vervangen.

 

Vervangen cv-ketel, het juiste vermogen

Het is van groot belang dat de nieuwe cv-ketel de juiste capaciteit (vermogen) heeft om de woning of bedrijfsruimte op temperatuur te brengen én te houden. Bij een te kleine cv-ketel lukt dit niet of onvoldoende op die momenten dat u het juist nodig heeft. Bij een te grote cv-ketel gebruikt u onnodig veel energie. Heeft u extra isolatie aangebracht of bent u dit juist van plan? Ook toekomstplannen zoals een aanbouw aan de woning of verandering in de gezinssamenstelling, moeten worden meegenomen in de berekening. De meest gerenommeerde en niet voor niets best verkochte cv-toestellen vindt u in ons assortiment.

De moderne HR-ketels zijn uitgevoerd als gesloten toestel. Ze halen de verbrandingslucht van buiten waardoor de cv-ketel minder snel vervuilt en dus minder storingsgevoelig is. HR-ketels zijn ook zeer geschikt voor de warmwatervoorziening. Vandaar dat de meeste ketels gecombineerd worden met een ingebouwde tapwatervoorziening of een indirect (via de cv-ketel) gestookte boiler. Aangepast aan uw eisen, wensen, type woning en gezinssamenstelling kunnen wij u een passend advies geven. Naast adviseur van cv-ketels zijn wij tevens deskundig met betrekking tot het bijpassende rookgasafvoersysteem en de temperatuurregeling. Wij zorgen voor een veilig werkende installatie!

Onderhoud

Weet u dat u zelf volledig verantwoordelijk bent voor de technische staat van uw installatie voor gas, water en elektra? Helaas laat een groot aantal van de cv-bezitters geen onderhoud uitvoeren. Het zullen je buren maar zijn! Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder brandstof, is veiliger en doet zijn werk minder milieubelastend. Een cv-installatie is een eerste levensbehoefte, wacht niet tot er een storing optreedt. Laat uw toestel regelmatig (gemiddeld eens per jaar) onderhouden en ga tijdig tot vervanging over. 

Wanneer wij een cv-ketel vervangen dan worden ook alle veiligheidsappendages vernieuwd. Denk hierbij aan gaskraan, inlaatcombinatie, overstort, rookgasafvoer, etc. Ter bevordering van de veiligheid, adviseren wij te kiezen voor een concentrische rookgasafvoer. Concentrische systemen bieden, door de buis-in-buis constructie, een extra vangnet bij lekkages. Hierdoor wordt de kans op koolmonoxidevergiftiging sterk gereduceerd.

 

Standaard creëren wij voor u een vulpunt onder de cv-ketel.

Volg ons ook via de social media:

 

Installatiebedrijf Keyzer B.V.| Dijkshoornseweg 89 | 2635 EM Den Hoorn

email: installatiebedrijf@keyzerbv.nl

Tel. 015 - 2615772

BTW NL865105169B01

KvK 89777174

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00-17.00 uur. 

 

Voor storingen en lekkages in het weekend zijn wij vanaf 9.00 uur bereikbaar en hanteren wij het weekendtarief (zie tarieven en algemene voorwaarden).