Temperatuurregeling

Thermostaten

De meeste woningen zijn voorzien van een thermostaat, geplaatst in de woonkamer. Dit kan een handbediende kamerthermostaat of een te programmeren klokthermostaat zijn.  Deze typen thermostaten meten de ruimtetemperatuur, schakelen de cv-ketel aan/uit of laten in modulerende uitvoeringen de ketel hoger of lager branden. Door op radiatoren (met uitzondering van de woonkamer) thermostatische afsluiters te laten monteren, kunt u per ruimte de gewenste temperatuur instellen.

 

Tegenwoordig zijn er talloze app-bedienbare thermostaten op de markt, vraag ons voor advies.

Energiebesparen

Verlaag de temperatuur ‘s nachts niet meer dan 5 graden omdat het anders verhoudingsgewijs veel meer energie kost om de ruimtes weer op de gewenste dagtemperatuur te krijgen. Teveel verlagen is dus verkeerd bezuinigen. Heeft u vloerverwarming? Verlaag de temperatuur niet verder dan 18 graden. 

Warmte regelen per kamer

Creëer de perfecte comfortzone. Met Honeywell Evohome of Bosch Easycontrol kunt u per zone (radiator) de temperatuur regelen. Zuiniger kan bijna niet. De systemen werken met radiatorknoppen (motortjes) die aangestuurd worden door een centrale thermostaat. Deze thermostaten zijn app-bedienbaar en tonen een mooi temperatuur overzicht van de aan te sturen ruimtes.

Weersafhankelijk regelen

De zon, een open haard of veel mensen in de woonkamer waar de thermostaat gemonteerd is, zorgen voor uitschakeling van de cv-installatie. Overige ruimtes kunnen hierdoor behoorlijk afkoelen. Het meest comfortabel (duurder in gebruik) is de weersafhankelijke regeling. Deze regeling meet door middel van een buitenvoeler de buitentemperatuur en zorgt ervoor dat het cv-water voldoende op temperatuur is om alle vetrekken te verwarmen. Met een klokthermostaat in de woonkamer en thermostaatkranen op iedere radiator (inclusief woonkamer), zijn alle ruimtes individueel te regelen. Behaaglijk in de woon-, baden studeerkamer en bijvoorbeeld fris in de slaapkamers en bijkeuken. De klokthermostaat (van de weersafhankelijke regeling) zorgt automatisch voor een nachtverlaging.


Volg ons ook via de social media:

 

Installatiebedrijf Keyzer B.V.| Dijkshoornseweg 89 | 2635 EM Den Hoorn

email: installatiebedrijf@keyzerbv.nl

Tel. 015 - 2615772

BTW NL865105169B01

KvK 89777174

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00-17.00 uur. 

 

Voor storingen en lekkages in het weekend zijn wij vanaf 9.00 uur bereikbaar en hanteren wij het weekendtarief (zie tarieven en algemene voorwaarden).